lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tanssipartnereiden ällötykset TOP 5

Suorastaan ultimaattisen informatiivinen otsikkoni yrittää kertoa, että tänään avaudun tanssimiesten ällöttävistä tai ärsyttävistä tavoista lavoilla. Olen mielestäni aika kärsivällinen, miehiltä voi kuulla jos jonkinlaista, enkä minä nyt ihan heti hermostu, vaikka miehellä olisi tosi limaiset jutut tai hän olisi muuten limainen. Mutta tietyt asiat saavat minut näkemään punaista. 

1. Laulaminen musiikin mukana (tietyissä tapauksissa)
Tämä on ärsyttävistä miesten tavoista ehkä lievin, enkä ikinä siitä kenellekään huomauta. Mutta minua kyllä ärsyttää, jos mies laulaa kappaleiden mukana, eikä hänen laulamansa melodia muistuta edes etäisesti lavalta tulevaa melodiaa. Joskus myös mies hengästyy laulaessaan niin paljon, että laulaminen on vain katkonaista puhinaa, josta erottaa sanan sieltä, toisen täältä. Eri asia on tietysti se, jos mies oikeasti laulaa hyvin (tai edes välttävästi). Eräs tanssituttuni on pahuksen hyvä laulaja, ja hänen kanssaan tanssiessa on suorastaan ihanaa, kun hän laulaa samalla. Eli kaikki laulaminen ei ole paha. Minua ei häiritse myöskään se, että mies laulaa äänettömästi - itse teen tätä ainakin vauhdikkaissa kappaleissa todella usein. 

2. Polvelle istuttaminen
Ei, ei, ei. Okei, tämä sopii pelleilyliikkeeksi jossain fuskussa tai muussa, mutta jonkin herkän balladin jälkeen - ÄLÄ ISTUTA minua polvelle. Minähän en nimittäin istu.

3. Vaeltavat kädet
Käsi on tanssiessa naisen lapaluun kohdalla. Mies saa pitää kättä myös selässä, jos haluaa. SELÄSSÄ. Oli kappale mikä tahansa, niin takapuoleeni ei koske kukaan, kiitos vain. Myös selän sively on usein aika kuvottavaa. Riippuu taas vähän tilanteesta, mutta pääsääntönä mielestäni on, että älä sivele. Yök.

4. Poski poskea vasten ja muu liika läheisyys
Varsinkin hitaissa kappaleissa minä tykkään tanssia lähellä. Usein on helpompi seurata vientiä, kun mies on lähellä ja ohjaa vartalollaan. Pidän myös siitä, kun tanssitaan niin, että päät nojaavat toisiinsa. Mutta vain silloin, kun se kummallekin sopii - päät yhdessä tanssiminen on paitsi kiusallista, myös kivuliasta, silloin kun mies väkisin painaa päätään minun päätäni vasten, vaikka biisi olisi nopea ja tanssi hyppivää, niin että päät kolisevat koko ajan toisiinsa. Siinähän menee sitä paitsi kampauskin pilalle.
Ja niin. Tässä puhutaan nyt ohimo ohimoa vasten tanssimisesta - ei poski poskea vasten. Tai nenä poskea vasten. Liika on liikaa - minua hiukan puistattaa, jos tuntematon mies työntää nenänsä poskeeni ja tuhisee niskaani :D Että joo. Läheisyys on kiva, mutta liika on tosiaan liikaa.

5. Suutelu
Kyllä, minua on joku joskus yrittänyt suudella suullekin tanssin jälkeen, ja se nyt on selvä että se on ällöttävää. Mutta limaista on mielestäni myös poskelle tai kädelle suuteleminen. EI TOIMI.

Onko teillä aversioita joitakin juttuja kohtaan lavoilla? Mitä ärsyttäviä tai ällöttäviä tapoja tai muita juttuja olette huomanneet kanssatanssijoissa? Saa keskustella! :)

ps. Eilisillan vietin Uittamon lavalla Turussa. Koska majailen kyseisessä kaupungissa edelleen ja vailla tietokonetta, saatte nauttia tanssiraportistani vasta huomenna!

6 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Haha, tästä postauksesta sain hyvät iltanaurut! Sulla on hyvinkin samoja ällötyksiä top viidessä mitä mullakin. Mua ärsyttää (ei ehkä ällötä, mutta kuitenkin) myös, jos mies yrittää väkisin jutella, vaikka yritän parhaani mukaan näyttää ja vaikuttaa siltä, että haluaisin nyt vain nautiskella tästä tanssista kanssasi ilman sanoja! Toki pappojen kanssa on usein hyväkin hiukan höpötellä, niin eivät pääse etenemään kohtaan 4 niin helposti ;) Mitä kikkoja muuten käytät, jos mies painaa/yrittää painaa päänsä väkisin omaasi vasten? Se on kyllä välillä tosi ällöä! :D

JKallio kirjoitti...

Heitänpä taas kommentin, vaikka moderaattori varmaan kohta poistaa kirjoitusoikeuteni, kun olen koko ajan viisastelemassa...

Naisten kohdalla en ole mainitsemiisi asioihin juuri törmännyt. Ehkä turhat löpinät säästä ja muista yhtä mielenkiintoisista aiheista alkavat joskus nyppimään.

Miesten puolesta en osaa sanoa mitään, kun itse olen kentlemanni... Isot pojat ovat kertoneet, että mainitsemiasi asioita on joskus lavoilla tapahtunut.

Suutelu on kulttuurisidonnainen asia, kuten moderaattori hyvin tietää. Espanjassa olisi itsestäänselvyys muiskauttaa pusu molemmin puolin, mutta täällä se koetaan hieman oudoksi. Espanjassa on paljon muitakin asioita ja tapoja, mitä haluaisin siirtää täkäläiseen kulttuuriin. Mutta se onkin jo vaikeampi juttu, ja kokonaan toisen kirjoituksen aihe.

Elina kirjoitti...

Pitääköhän munkin jo viimein kommentoida. Taustalla oon seuraillut sun blogia ehkä syksystä saakka. Viihdyttävää lukemista :)

Oman vähäisen lavakokemukseni perusteella voin lisätä tähän ainakin yhden ärsytyksen, ei niinkään ällötyksen. Vaikka naisten "jämärivin" edessä olisi kuinka tilaa mennä etäämpääkin, niin joidenkin pitää tanssia siitä ihan edestä kyynärpää komeasti ojossa niin, että rivissä seisovien naisten pitää vähintään nojautua taaksepäin iskuja välttääkseen :D En tiedä, tuskin tahallistakaan on, mutta usein tuntuu tapahtuvan ainakin tuolla kesälavalla, missä käyn.

Toinen ärsytys on, jos mies puristaa liian lujaa kädestä. Kun ei kuuluisi puristaa lainkaan. Sattuu.

Heta Ilona kirjoitti...

Taru, hauskaa että onnistuin tuottamaan sinulle iltanaurut :D Joo, sellainen turha älyttömän pitkään jatkuva papattaminen on joskus hiukan rasittavaa, mutta aika harvoin itseäni se häiritsee - olen joskus itse sellainen papattaja että oksat pois! Mulla ei varsinaisesti ole mitään kikkoja päästä kiusallisesta päätilanteesta, koitan vaan työntää itseäni kauemmas ja kääntää päätä niin, ettei mies saa omaansa siihen kiinni - joskus mennään sitten pari biisiä pää ihan kenossa :D Aika usein kyllä mies tajuaa, etten halua päänojailla, kun vedän pääni varovasti kauemmas. Sinnikkäimmissä tapauksissa joutuu sitten vain kärvistelemään sen kaksi kappaletta ja kiittämään kauniisti sen jälkeen :D

J, sulla on rajoittamaton kirjoitusoikeus tälle sivustolle ;) Täytyypä muistaa, etten ala puhua kanssasi säästä! :D Tuo on ihan totta, että jos Espanjassa olisimme niin en varmaan katsoisi ollenkaan kieroon tuota poskisuutelua. Ehkä mielipiteeni muuttuu seuraavan vuoden aikana ja sitten tansseissa moiskauttelen itse ja saan kaikkien miesten ällötykset niskaani! :D

Elina, hauskaa että tulit kommentoimaan! Kiitoksia, hauskaa että olet viihtynyt blogin parissa :) Hmm, en olekaan koskaan kiinnittänyt mainitsemaasi asiaan huomiota, mutta nyt kun ajattelen, niin kyllähän tuota tapahtuu. Toinen ärsyttävä on se, että jotkut miehet heittelevät hirveästi kuvioita naisten rivin edessä, vähän kuin yrittäisivät näyttää taitojaan sille riville. Sitten naisena tulee sellainen olo että jaahas, olenko minä jonkinlainen näyttelyvuohi :D Ja totta! Se ei ole kivaa jos mies a) puristaa liian lujaa kädestä b) vie kädenalitansseissa riuhtoen ja turhan voimakkaasti c) syliotteessa työntää naisen oikeaa kättä hirveällä voimalla taaksepäin. Todellakin sattuu (jos ei ihan sillä hetkellä niin ainakin seuraavana päivänä)!

Kiitos kommenteista :) Hauskaa, että tämä postaus herättää ajatuksia!

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin rispektit mahtavan blogin pitämisestä ja että jaksat vielä kirjoittaa näin usein! :) Todella viihdyttävää lukemista!

Itse pidän myös päänojailusta, mutta miehenä en tuohon "lähentelyyn" koskaan aloitetta tee. Mikäli nainen niin haluaa ja aloitteen tekee, sopii se minulle lähes poikkeuksetta. Hitaissa kappaleissa, välillä hitaissa valsseissakin daamit tästä tuntuvat pitävän ja kyllä se useimmiten tuo lisää fiilistä herkkään tanssihetkeen :) Jotkut daamit laittavat jopa silmät kiinni ja tästä luottamuksen osoituksesta olen mielissäni, varsinkin näin vielä aloittelevana 26 v tanssimiehenä ;D

Heta Ilona kirjoitti...

Hei Anonyymi, kiitos paljon kommentista! :) Hauskaa, että juttuni viihdyttävät!

Hui. Minusta kyllä lähentelyaloite on miehen tehtävä! :D Okei, naisena saatan kyllä hienovaraisesti hivuttaa päätäni lähemmäs, mutten koskaan iske sitä suoraan kiinni miehen päähän. Sehän olisi ihan kamalaa, kun mies vetäisikin oman päänsä pois! Kaikista helpoin tilanne tietysti on kun kumpikaan ei varsinaisesti tee aloitetta, vaan nojaaminen vain tapahtuu. Kerran tanssin erään nuoren miehen kanssa jonkin hitaan balladin. Tanssimme ensin hetken hiljaisuuden vallitessa, ja sitten hän kysäisi ujosti: "Saako nojata?" Ihan ultimaattisen söpöä! :) Nojaamislupa myönnettiin.

Ennen olin tosi varovainen silmien kiinni pitämisen kanssa - sitä ei ehkä oikein luottanut varsinkaan uusiin pareihin ja teki mieli itsekin vähän katsoa, minne ollaan menossa. Nykyään harrastan tätä vähän enemmän. On hienoa, kun tanssi sujuu tosi hyvin ja mies vie niin turvallisen ja varman oloisesti, että voi vain pistää silmät kiinni ja nauttia tanssista!