keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Ketä minä haen?

Aihe, joka jaksaa aina puhuttaa tanssi-ihmisiä. Ketä haetaan, miksi ei haeta jotain tiettyä ja toista taas haetaan, onko minussa nyt jotain vikaa kun ei haeta, miten saataisiin ihmisiä hakemaan enemmän, pitäisikö tansseihin saada bussipysäkkisysteemi - Hakemisesta riittää aina mielipiteitä. Itsehän olen vähän sitä mieltä, että hakekoon ihmiset niitä joita haluavat, ja jos ruvetaan soveltamaan "pakkohakusysteemejä" kuten bussipysäkkiä, niin jää kyllä jotain olennaista tanssifiilistä puuttumaan.

Joo, se siitä yleisestä hakuselostuksesta. Ja sitten voinkin mennä suoraan asiaan ja vastata kysymykseen: Miksi haet jotain tiettyä, etkä jotain toista? Myönnän, että olen tässä suhteessa itsekäs - tanssin mieluiten sellaisten miesten kanssa, joiden kanssa on kiva tanssia. Eikä tämä nyt tarkoita sitä, että jos en viihdy jonkin miehen kanssa, jätän hänet tanssilattialle - mutta jos itse saa valita, niin kai sitä nyt mieluummin tanssii hurmaavan herrasmiehen kuin limaisen lähentelijän kanssa?

Minä olen sen verran ujo (kyllä, tutut pyörittelevät tässä vaiheessa silmiään epäuskoisina, mutta te olettekin tuttuja! :D), että mieluiten haen tuttuja miehiä, joiden tiedän ilahtuvan haustani. Yritän myös hakea niitä, jotka ovat minua jo tanssittaneet (lue: kiitoshaku), mutta tämä on usein mahdotonta, kun ne tietyt miehet ovat jo ehtineet tulla haetuksi. Välillä ryhdistäydyn ja haen myös uusia naamoja, varsinkin uudella paikalla ja silloin, jos tuttuja miehillä ei ole paikalla.

Kun haen uutta naamaa, ketä minä sitten haen?

Yleensä yritän vähän katsella oman ikäisiäni (lue: alle 40-vuotiaan näköisiä).
Kyllähän sitä vanhempienkin kanssa tanssii, mutta yleensä oman ikäisten kanssa keksii enemmän puhuttavaa. Nuorissa miehissä tosin on se vaara, että heidän jouokossaan saattaa olla niitä protanssija-nirppanokkia, jotka eivät ilahdu haustani yhtään (onhan niitä tietysti vanhempienkin joukossa). No, onneksi tämän huomaa ensimmäisten tanssien aikana, niin eipä tarvitse sitten toista kertaa tätä miestä enää häiritä ;)

Vaatteisiin tulee harvoin kiinnitettyä huomiota, mutta empiirisen tutkimukseni perusteella olen huomannut, että ruutupaitaiset (tai muuten vain kauluspaitaiset) miehet ovat aina hyvä valinta! Sitä en tiedä, mistä tämä johtuu... Tietysti joku erityisen värikäs tai hauska vaatevalinta kiinnittää huomion, esimerkiksi joku printtipaita tai vaikkapa oranssit henkselit.

Jonkun tanssin aikana saatan kiinnittää huomiota jonkun toisen parin tanssiin (nimenomaan foksissa ja muissa, kädenalitansseissa nyt ei pahemmin ehdi vilkuilla vieraisiin pöytiin :D), ja ajatella että "tuota miestä haen kyllä myöhemmin". Esimerkiksi, jos hän näyttää menevän jotain tanssilajia tosi kivasti tai olevan positiivisen ja iloisen näköinen.

Hymy! Se on se kaikkein tärkein. Jos joku mies hakurivissä oikeasti hymyilee (näin harvoin on), häntä hakee mielellään. Varsinkin, jos mies sattuu katsomaan juuri minua silmiin ja samalla hymyilemään. Se on niin ihanaa, kun ihmiset hymyilevät! Ja oivoi, jos joku vielä esimerkiksi kädenalitanssia tanssiessa hymyilee koko ajan ja on muutenkin iloinen ja positiivinen, niin saa minusta varmasti vakituisen hakijan <3

Ja sitten lopputiivistyksenä: En hae pelkästään ruutupaitaisia, hymyileviä alle 40-vuotiaita miehiä. Usein sitä ei ehdi pahemmin miettiä, hakee vain jotakuta joka sattuu kohdalle. Tämä ei siis ole mikään ehdoton sääntö, vaan pelkkää pohdintaa. Onko teillä jotain hakukriteereitä? Tai haetteko vaikka jonain iltana pelkästään punapaitaisia (vähissä olisi kyllä haettavat) ja toisena sinipaitaisia? Mielellään kuulisin myös miehisiä mielipiteitä - millaista naista mielellänne haette? Pitääkö olla mekko vai ovatko housut paremmat? 

Muistakaahan hymyillä! Minulla on ollut tänään hymy herkässä,
koska mielessä pyörii jo viikonloppu ja se tosiasia,
että pääsee tanssimaan! :)

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, meikäläinen on todella surkea hakija, joten tanssilavalla ei tuolla ajatuksella oikein homma ota toimiakseen, tämän olen empiirisellä tutkimuksellani todentanut.

Ei ole mitään hakukriteerejä, tai sanotaan, että ne ovat käänteiset. Nuoret jätän ihan suosiolla rauhaan. Mitä enemmän ajattelen, että tuon kanssa voisi olla kiva kokeilla homman toimivuutta, niin sitä varmemmin olen koskaan hakematta. Tosi järkevää vai mitä.

Välillä kyllä ihmettelen, että miksi olen tehnyt tanssimisesta niin pirun vaikeaa, kun se kuitenkin on hauskaa ja siitä jopa tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Tanssipaikoilla haen pääasiassa oman ikäisiäni (nuoria). Haettavan vaatteisiin harvemmin tulee kiinnitettyä erityistä huomiota (ehkä miehet eivät osaa kiinnittää :P) tätä tärkeämpi kriteeri on haettavan olemus. Iloinen ilme kiinnittää varmasti huomion. Haen myös mielelläni uudelleen naista joka kanssani tanssiessaan tuntui viihtyvän. Mikäli nainen esimerkiksi olemuksellaan viestittää turhautuvansa kun vien vaikkapa foxia niin tuskin tulee haettua uudelleen.
Lavoilla pyrin myös hakemaan tasapuolisesti niin tuttuja kuin tuntemattomiakin, minusta on turha alkaa valitsemaan sen tarkemmin. Toisinaan osuu kokenut tanssija partneriksi ja toisinaan voi jopa päästä opettamaan tanssiaskeleita! (tietysti vain jos haettava näin pyytää)
Toisilla voi olla jopa kenkiin tai vaatteisiin perustuvia hakukriteereitä, itse en moisista perusta!
-N

JKallio kirjoitti...

Kommentoin tällä kertaa ihan härmän kielellä.

Tämä on aika mielenkiintoinen teema.

Itselläni ikähaitari on melko laaja, itseäni nuoremmista itseäni vanhempiin. Tutuissa paikoissa tulee ensitilassa haettua tutumpia naisia, ehkä lähinnä kohteliaisuudesta. Tuttujen jälkeen haen sattumanvaraisesti tuntemattomia. Toki naistenhaun jälkeen pyrin mahdollisuuksien mukaan tekemään kiitoshakuja, jos tanssi on ollut miellyttävää. Vieraissa paikoissa täytyy vain luottaa intuitioon, jos ei tunne ketään. Jo positiivinen asenne naisella on riittävä hakukriteeri.

Tanssipaikoilla on paljon kasvotuttuja naisia, joita ei tule koskaan haettua. Syytä siihen en osaa sanoa. Kyseiset naiset ovat varmasti ihan hyviä tanssijoita, mutta jostakin syystä toisia tulee haettua enemmän kuin toisia.

Joka vuosi lavoille ilmestyy uusia nuoria naisia, jotka ovat vasta aloittelemassa harrastusta. Monet ovat hieman arkoja uudessa ympäristössä, ja todennäköisesti tanssitaidon rajallisuuskin estää menemästä sinne naistenrivin kirkkaimpaan kärkeen. Minulla on monesti tapana tarkkailla näitä tulokkaita hieman illan aikana. Jos vaikuttaa siltä, että he eivät pääse tanssimaan ollenkaan, olen monesti mennyt hakemaan. Usein on käynyt niin, että kun toiset miehet ovat nähneet kyseiset tytöt tanssimassa, niin sen jälkeen heitä aletaan hakemaan enemmän. Jotkut sivustaseuraajat ehkä saattavat ajatella, että siellä se pervo-setä tanssittelee 16-vuotiaita tyttöjä. Siitä kuitenkaan ei ole kysymys. Tarkoitus on saada tytöt tanssimaan. Jos he eivät pääse kertaakaan tanssimaan, niin harrastus saattaa loppua alkuunsa.

Naisten vaatetuksella ei ole suurta merkitystä, mutta myönnettäköön, että kesämekot ovat lunastaneet paikkansa minun sydämessäni!

Además, ¡ya he comprado una maleta más grande! :)

Dragonus kirjoitti...

Luonnollisesti suunnilleen saman ikäisten kanssa saa parhaat tanssinautinnot. Niitä valitettavasti on niin vähän, että täytyy enimmäkseen hakea muilla kriteereillä. Tanssituttuja haen usein ainakin kerran illassa, jos heitä näkyy vielä toisen hakuaallon jälkeen naistenrivissä. Olen aika hidas hakemaan. :D
Myös tuntemattomia tulee haettua joka iltana. Etenkin foksiin ja muihin tansseihin, jossa partnerilla ei ole niin väliä. Jos orkesteri soittaa jotain harvinaista herkkua, niin silloin yritän hakea taitavaksi havaittuja tuttuja tai jotain tarpeeksi pron näköistä. Osan pro-tanssijoista kierrän kuitenkin kaukaa, jos pelkään että kuviovalikoimani saa heidät kyllästymään. Jos huomaan ettei vastahakua näy eikä kuulu monenkaan illan jälkeen, niin vedän johtopäätöksen ettei seurani kelpaa... Minä en yleensä yritä tehdä kiitoshakua, jos naistentunti on loppuillasta.
Pukeutumisella ei ole valtavaa merkitystä. Tietenkin naisellinen vaatetus herättää kiinnostuksen ja haen kieli pitkänä heilauttamaan kellohametta. :P Harvemmin tulee katsottua naisen kenkiä. Lähinnä silloin kun täytyy erottaa aktiiviharrastaja rivistä. Monirivinen naistenrivi on hieman hankala, kun en kääpiönä näe takarivissä olevia.

Heta Ilona kirjoitti...

Oi, hauskaa saada paljon ja pitkiä kommentteja tästä aiheesta! :) Kiitoksia teille näkökulmista.

N, ihana asenne tuo että "toisinaan PÄÄSEE opettamaan tanssiaskeleita"! Hauskaa, että joku ajattelee noin, eikä niin että vähän kokemattomampi nainen on hirveä taakka tanssitettavana. Se on myös ihanaa, että miehet hakevat uusia, nuoria tyttöjä tanssimaan - siitähän se innostus sitten lähtee kun pääsee tanssimaan. JKallio, luulenpa että ainoat jotka katsovat kieroon nuorten naisten tanssittamista ovat ne sivustakatsojat - itse ainakin mielelläni tanssin minkä ikäisen kanssa vain!

Se on varmaan totta, että jos miehet heti alkuillasta näkevät jonkun naisen tanssivan, niin he saattavat kiinnittää tähän enemmän huomiota kuin sellaiseen, joka istuu penkillä. Silloin kun aloitin tanssin ja kävin Ellin ja Tommin kanssa tanssimassa, pyysin aina aluksi Tommia viemään minut "esittelykierrokselle" :D

Dragonus, tuo on totta, että jos orkesteri soittaa vaikka salsat, sitä mielellään hakee jotakuta jonka kanssa tietää pääsevänsä salsaa. Minun mielessäni osa miehistä on profiloitunut johonkin tiettyyn tanssilajiin - joku on bugg-miehiä ja toisen kanssa menee mieluiten lattareita. Harvoin sitä kuitenkaan ehtii niin tarkkaan taktikoida, ketä hakee - pääasia että pääsee tanssimaan!

Mites miehet, vaikuttaako se, jos nainen ei naisten haulla hae ollenkaan? Minä olen aina ajatellut, että naisten haulla pitää olla aika aktiivinen, koska muuten näyttää siltä ettei halua tanssia, ja sitten kukaan ei sen jälkeenkään hae. Mitä te ajattelette, jos nainen vain istuskelee koko naistenhaun, tuleeko sellainen olo ettei sellaista uskalla hakea?

ps. Ykkös-anonyymi, nyt jäi kyllä ymmärtämättä, miksi ihmeessä et hae niitä jotka vaikuttavat kiinnostavilta :o

Anonyymi kirjoitti...

PS-kohtaan viitaten, niin kaipa siinä taustalla on se, että kun on aloittanut tanssin vasta myöhäisellä keski-iällä, niin työelämän ja muiden harrastusten mukana tarttuneet ajatukset seuraavat tuonne tanssilavalle vaikka ne olisi parasta vain unohtaa.

Kun haluaisi tarjota vähintään odotetun mukaisen tai mielellään jopa paremman tanssinautinnon, niin epäilys tai siis tietämys omien taitojen riittämättömyydestä estää aika tehokkaasti hakemasta. Aika huono selitys omalle passiivisuudelle, mutta jokin tekosyy sitä on kehitettävä.

JKallio kirjoitti...

Ei se välttämättä vaikuta. Monet naiset eivät halua hakea ketään naistenhaulla, ja tavallaan ymmärrän heitä. Tietysti aktiivisia tulee huomioitua ehkä enemmän kuin passiivisia. Fakta on kuitenkin se, että naistenhaku on varsin lyhyt, eikä siinä ajassa kaikki naiset millään ehdi hakemaan haluamiaan tanssittajia.

Jos naistenhaulla huomaa, että joku ihan selkeästi välttelee hakemista, niin se on sitten toinen juttu. Sellainen on syytä jättää omaan rauhaansa jatkossakin.

Heta Ilona kirjoitti...

Höh! Ei sillä taitojen riittämättömyydellä ole mitään tekemistä tanssinautinnon kanssa - okei, pelkkä kävely voi olla joskus kyllästyttävää, mutta jos ihminen on iloinen ja mukava niin mieluummin sitä kävelee hänen kanssaan kuin pro-veivaa yrmeän äkäpussin kanssa :D Mielestäni. Itseluottamusta kehiin vain ja rohkeasti kaikkia hakemaan! Tosin mikä minä olen neuvomaan, ehkä minulla on vähän erilainen ajatusmaailma kuin myöhäiskeski-ikäisellä... (Ykkös-anonyymille)

Joo, tarkoitinkin nyt lähinnä niitä naisia, jotka lusmuilevat jossain nurkassa naistenhaulla eivätkä edes yritä hakea - tottahan se on, että naistenhaku on lyhyt ja naisia yleensä niin paljon, että on tosi vaikeaa päästä tanssimaan jokainen tanssi!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisen ja takulla keskustelua herättävän aiheen oot keksinyt, siispä minäkin kannan korteni kekoon :)
Omat hakukriteerit perustuu varmaan tuttuihin, jollei tuttuja näy niin suurin piirten edessä seisovaa miestä haen. Eteenkin jos kyseessä on nuorehko henkilö :) En karsasta vanhempienkaan kanssa tanssimista, mutta mielummin nuorempien kanssa tulee itsekkin tanssittua. Vaatetukseen ei juuri muuten tule kiinnitettyä huomiota (miehillä siis) paitsi kun yrittää kiitoshakua tehdä ja etsiä sitä yhtä tiettyä miestä kaikkien tummapaitaisten miesten joukosta :D Pääasia, että vaatteet on siistit.
Ja mitä pro-tanssijoihin tulee, niin yritän heitä parhaani mukaan välttää. Kerran intuiitio meni pieleen ja hain varsinaista nirppanokkaa hitaalle valssille.. lähti katsastettuaan minut päästä varpaisiin nenän vartta pitikin, ja yritti koko tanssin ajan saada minut sekaisin askelissa. Hmph! Eipä tarvii ikin enää hakee moista. Tokikin, proporukasta varmaan löytyy fiksujakin tyyppejä, mut milläs niit uskallat hakee?

-Tiia

Heta Ilona kirjoitti...

Jee hyvä Tiia, lisää naisnäkökulmaa mukaan keskusteluun! :) Tuo on totta, että usein kaikilla miehillä on jotain tummaa päällä, koittaa niistä sitten bongata jonkun tutun... Sama jos monella nuorella miehellä on samanvärinen ruutupaita (usein näin on), ei heitä takaapäin erota millään toisistaan! :D

Joo, ihania pro-tyyppejä on onneksi myös - eikö niitä just nimenomaan uskalla hakea, kun ovat niin mukavia? Tosin jos mies on sekä tosi hyvä tanssija että mukava, niin hakeminen kilpaa niiden sadan muun naisen kanssa on ihan mahdoton tehtävä!

Dragonus kirjoitti...

Toki nainen voi jättää naistenhaun hyödyntämättä. Suorastaan harmillista jos ei hae yhtään ketään koko tunnin aikana. Mutta omapahan on sitten menetys... Tässä voi myös muodostua kaksi erilaista mielipidettä riippuen henkilöstä:
1) nainen on todella ujo, eikä siksi tahdo hakea etenkään tuntemattomia miehiä
2) todellinen nirppanokka, jolle ei kelpaa yksikään viejä (ehkä ne supersuositut, jotka napataan jo kesken hakuriviin palauttamisen)