torstai 31. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 6


Koska jalat pistettiin tiistaina aika koville, päätin pitää keskiviikkona vähän rennomman päivän. Herätys minulla oli yhdeltätoista, ja ihan hyvin riitti unta sinne asti - mistäköhän johtunee... :D


Koska yhdeltätoista aamupala oli jo missattu, lähdin kaupungille (vai pitäisikö sanoa kylälle) metsästämään itselleni aamupalaa. Sellainen käveli vastaani smoothien muodossa paikallisessa Siwassa. Oli ihanaa istuskella Siwan rappusilla hörppien smoothieta ja nauttien auringonpaisteesta.



Minä rakastan kirpputoreja! Yläneen keskustassa niitä oli kaksin kappalein, ja päätin tsekata molemmat aamupäivällä. Toiselta kirppikseltä en löytänyt mitään, mutta kassalla oli hirveän herttainen mummeli joka kysyi haluaisinko ostaa häneltä mustikoita. Niinpä lähdin kirpparilta mukanani puoli litraa mustikoita, nam :) Pentti-kirppikseltä bongasin sitten aivan ihanan mekon, joka kuvassa myös näkyy... Voi olla, että alaosa on liian jäykkä tanssimiseen, mutta voihan tuota muuallakin käyttää kuin tansseissa :)

Kirppariretken jälkeen istuin koulun pihalta löytämässäni leikkipuistossa keinumassa. Leikkipuistot ovat jotain niin ihanaa! Ollapa vielä lapsi, niin saisi riekkua leikkipuistossa ja laskea hihkuen liukumäkeä... paitsi ei se ole minua ennenkään estänyt, etten ole lapsi enää :D


Lounaan jälkeen aloitin päivän kursseilun fuskun jatkotunnilla. Oli todella rankka ja hikinen tunti! Mutta minulla ei ole ehkä koskaan ollut niin hauskaa :) Masa ja Sannu olivat aivan supermahtavia opettajia - kumpikin oli minulle uusi tuttavuus. 


Toisena tuntina oli Lissun ja Lassen "musikaalinen tanssi". Lasse Paasikko oli ihan huipputyyppi. Alun jutut rytmistä ja tahdeista tosin olivat minulle vähän kertausta, koska olen soittanut 12 vuotta pianoa musiikkiopistossa... Mutta tanssiosiot olivat hauskoja, kun tehtävänantona oli sekoittaa nopeita ja hitaita ja vielä hitaampia askeleita. Seuraaminen oli vähän haastavampaa kuin yleensä :)



Järvitansseja kohtaan minulla oli paljon ennakkoluuloja. Meinasin ensin jättää ne välistä, mutta sitten lähdinkin uusien leirituttujen matkaan. Ja onneksi lähdin! Minulla oli hirveän hauskaa :D Loppujen lopuksi kaikki on oikeastaan kiinni omasta asenteesta, ja silloin vasta tylsää onkin jos ottaa liian vakavasti ja ajattelee että "onpas minulla nyt tosi tylsää". Järvitansseissa heitin aivot huoletta narikkaan ja hölmöilin täysillä mukana, ja se oli ihan huippua! Lopuksi päädyin sitten uimaankin - vaatteet päällä, tämä kostetaan ensi vuonna! ^^ - ja samalla lähti yksi hiuskukka kävelemään. Siellä se nyt makaa jossain Pyhäjärven pohjassa, mutta järvitanssit olivat kyllä ehdottomasti yhden hiuskukan arvoinen kokemus!



Kyseinen biisi kuultiin lähes jokaisena iltana Valasrannassa. Minusta siinä on tosi hauskat sanat :) Viimeisenä tanssi-iltana sen kuulemiseen liittyi jo tiettyä haikeutta, koska laulettu "vielä on leirii jäljellä" ei enää vastannut todellisuutta :( Mutta järvitansseissa pistettiin täysillä bailaten tämän tahtiin :D


Illalla lähdin vielä seikkailemaan Yläneelle, ja nautin iltapalaa kirkon ulkopuolella. En kyllä lakannut tuona viikkona ihmettelemästä, miten hurjan kaunis paikka Yläne onkaan :)



Minun piti mennä illalla aikaisin nukkumaan, koska en lähtenyt iltamenoihin, mutta niinhän siinä sitten kävi, että istuskelin pihakalliolla auringonlaskuun asti ja vielä auringonlaskun jälkeenkin, jonnekin aamukahteen. Ei vain halunnut mennä nukkumaan, koska seuraavana päivänä häämöttivät edessä viimeiset iltatanssit ja toisiksi viimeinen leiripäivä... Sitä paitsi, onko mitään ihanampaa kuin hitaasti laskeva aurinko ja saapuva kesäyö, lempeästi humiseva metsä ja kalliosta helteen jäljiltä hohkaava lämpö? Sellaiset hetket pistävät hymyilyttämään vielä monta päivää jälkeenpäin :3


ps. Ai pahus, minun piti vissiin niitä uusia adjektiiveja keksiä... I'm working on it! :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tanssijuttuihin en paljon osaa kommentoida, mutta muumimusiikista tuli mieleen tämä:
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288720400888.html

Ehdottomasti pitää nähdä!

-Ansku

Heta Ilona kirjoitti...

Uijui, kivaa että sääkin tulit kommentoimaan <3 Hahaa, todellakin pitää mennä! Mennään yhdessä katsomaan, mulla sopivasti kirjoituksetkin ohi kun tuo ilmestyy :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo mennään!